A Barakoo csapata

MÁKÓ KATÓ alapító, szakmai vezető, zenész, oktató

Zenész családba születtem, így már gyerekkorom óta foglalkozom zenével. Nyolc év zongora, hat év zeneelmélet, három év gitár és két év ének tanulás után kezdtem el a dobbal autodidakta módon foglalkozni. Tízenöt éve találkoztam először a djembével és  12 éve játszom rajta intenzíven. Több ízben volt szerencsém részt venni a két nagy afrikai mester, Bangourake és Cheikh Ibrahima Fall kurzusain. Sokat zenéltem táncosoknak, legyen az kortárstánc, flamenco ( cajonon), holisztikus fitnesz (NIA) cirkuszi légtánc vagy akár klasszikus balett. A zenét sok esetben a mozdulatok komponálják, ami azt jelenti, hogy sokat improvizálok. Ilyen alkalmakkor többnyire egyedül dolgozom, ezért többféle ütős hangszeren játszom egy időben. Mellette gyakran énekelek. Felkérésre olykor zeneírással is foglalkozom.

Aknay Zoli

A Barakoo fennállása óta tagja a csapatnak, hét éve pedig a mélydobok mögött adja az alapot a közös dobolások során. Gyerekkora óta játszik ütős hangszereken, legyen szó dobszerelésről, djembéről, darbukáról, mélydobokról, bármiről, amivel ritmust lehet kelteni. Vérében van a zenélés, a ritmus, minden ami zene. Számára mindig a közösség az első, ezzel is erősítve a Barakoo szellemiségét.        

Hegedűs Péter

Hegedűs Péter vagyok, gyerekkorom óta nagyon fontos szerepet játszik az életemben a zene. Klasszikus- és basszusgitároztam, majd később congáztam, és végül a nyugat-afrikai zenénél, a gyökereknél kötöttem ki. Több mint 15 éve djembézek, mélydobolok saját örömömre, és dobkörökben, mint a közösségi élet egyik formája. Tudatosan foglalkozom az afrikai zenével és annak tanításával. Jellemzően autodidakta módon tanulok, de rendszeresen veszek részt autentikus mesterek workshopjain is. Szakadalanul keresem, gyűjtöm és tanulom az afrikai ritmusokat és készítek saját átíratokat ballet stílusú mélydob felállásra.

Rácz Cili

A Barakoo csapat tagja, (djembe, mélydobok) életvezetési és párkapcsolati mentor, mediátor, tréner és szervezetfejlesztő. 10 éve foglalkozom egyének, párok, közösségek és szervezetek támogatásával, fejlesztésével. Ebben az extrém módon felgyorsult, sok szinten terhelt, rendkívül frusztráló korszakban, amikor minden változik körülöttünk, elkerülhetetlen, hogy egyéni és közösségi szinten is reagáljunk, változzunk, változtassunk! Kapaszkodót, kontrolpontokat, eszközöket, tudást igyekszem adni az elkerülhetetlen változási folyamatok tudatos formálásához. Közös zenélésre, gondolkodásra, beszélgetésre invitállak benneteket a jelenkor égető, mindenkit érintő kérdéseiről. Interaktív, játékos, tapasztalós együttlétekre.    

Pákolicz Mihály

Nagyon szeretek dobolni! Nem volt zenei előképzettségem, talán valamennyi ritmusérzék és egészen sok kitartás szorult belém, amit a djembén keresztül egyre jobban ki tudok mutatni. Már fiatal felnőtt koromban nagyon tetszettek az afrikai ritmusok és egyszercsak, ha jól emlékszem 2010-ben egy dobkör kellős közepén találtam magam Kató, Péter és Cili társaságában. Azóta sem tudom abbahagyni! 🙂        

Király Kati

2020-ban jött szembe velem a dobkör eseménye a neten. Nem tanultam semmilyen hangszeren és nem ismertem senkit. A ritmus szeretete hozott és a jó emberek, a hangulat, a djembe misztériuma, ami itt tartott. Az első Barakoo tábor óta érzem, hogy nagyon különös érték, ami a közös doboláskor létrejön. Valami olyasmi, amit nehéz szavakba foglalni. Életem legemeltebb tudatállapotai közé tartozik, amit megélhettem a dobolások alatt és után. Minden idő, amit a djembe előtt töltök különös és hozzám ad, még ezen a teljesen kezdő szinten is.    

Kis Viktor