Dobkörök

2009 óta tartunk dobköröket, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Tradicionális afrikai ritmusokon keresztül tanuljuk meg a különböző ütési technikákat, fokozatosan haladva a témákkal, könnyebbtől a nehezebbig, egy szólamtól a több szólamig, játékos gyakorlatokkal fűszerezve a tanulást. A dobkörök végén pedig szabad játék ad lehetőséget, hogy kipróbáld magad afrikai dobosként.

A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előéletet, kortól és nemtől független!

Élményt, örömet szerezni magunknak és egymásnak, gátlásoktól felszabadulni, önbizalmat szerezni, levezetni a mindennapi feszültséget, fejleszteni a koncentrációt. Ez az, amit a dobolás ad.

A ritmus összehoz
A ritmus összehoz

Bár az aktuális csapat dinamikája, felkészültsége mindig meghatározza egy dobkör menetét, a cél, a jó technika elsajátítása mellett mindig a felszabadultság, az egymásra figyelés és az ebből fakadó jó összmunka. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen könnyen lehet egyszerű ritmusokból élvezetes zenét alkotni, részévé válva egy nagy zenekarnak.

Lehetőség van mélydobokat is kipróbálni, csörgőzni, tikfázni, kinek mi tetszik. Van, aki csak úgy leül közénk és élvezi a zenét, van aki táncra perdül.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, levélben és telefonon egyaránt megtalálsz. Hírlevelünkre feliratkozva mindig kapsz pontos információt arról, mikor, hol dobolunk épp de megtalálsz minket facebook-on is, Barakoo afrikai dobkör néven. Havonta két alkalmat szoktunk tartuni, vasárnap délutánonként háromtól hatig Szentendrén, a Barackos út 28 szám alatt , egy gyönyörű családi házban.

Természetesen biztosítunk dobot mindenki számára (ha szükség van rá, mindenképp jelezd nekünk), ha pedig rendelkezel sajáttal, örömmel várunk a doboddal együtt!

Szeretettel várunk!