Dobkörök

2010 óta tartunk dobköröket, zeneileg gyakran teljesen kezdők számára. Tradicionális afrikai ritmusokon keresztül tanuljuk meg a különböző ütési technikákat. Fokozatosan haladunk a témákkal, könnyebbtől a nehezebbig, egy szólamtól a több szólamig, játékos gyakorlatokkal fűszerezve a tanulást. A dobkörök végén pedig szabad játék ad lehetőséget, hogy kipróbáld magad afrikai dobosként.

Élményt, örömet szerezni magunknak és egymásnak, gátlásoktól felszabadulni, önbizalmat szerezni, levezetni a mindennapi feszültséget, fejleszteni a koncentrációt. Ez az, amit a dobolás ad.

A ritmus összehoz
A ritmus összehoz

Bár az aktuális csapat dinamikája, felkészültsége mindig meghatározza egy dobkör menetét, a cél, a jó technika elsajátítása mellett mindig a felszabadultság, az egymásra figyelés és az ebből fakadó jó összmunka. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen könnyen lehet egyszerű ritmusokból élvezetes zenét alkotni, részévé válva egy nagy zenekarnak.

Lehetőség van mélydobokat is kipróbálni, csörgőzni, tikfázni, kinek mi tetszik. Van, aki csak úgy leül közénk és élvezi a zenét, van aki táncra perdül. A részvétel kötetlen, nemtől, kortól független.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, levélben és telefonon egyaránt megtalálsz. Hírlevelünkre feliratkozva mindig kapsz pontos információt arról, mikor, hol dobolunk épp de megtalálsz minket facebook-on is, Barakoo afrikai dobkör néven. Havonta két alkalmat szoktunk tartuni, vasárnap délutánonként.

Természetesen biztosítunk dobot mindenki számára, ha pedig rendelkezel sajáttal, örömmel várunk a doboddal együtt!

Szeretettel várunk!