Gyerekprogramok

Az általunk tartott gyerekprogramokon nem csak dobokat, hanem egyéb ritmushangszereket, csörgőket, tikfákat, shakereket, boomwhackert is használunk, és az énekhang is gyakrabban kap szerepet. Játékos gyakorlatokkal tanítjuk meg a ritmusokat, dalokat, fejlesztve az együttműködést, a zenei és egyéb készségeket. Egy ilyen program alkalmával a ritmusérzék és koncentráció mellett fejlődik az egymásra figyelés, kreativitás, a hangszerek egyszerű használata miatt pedig erősödik az önbizalom, oldódnak a gátlások.

Egy-egy dobolás alkalmával megtapasztalhatják a gyerekek, hogy milyen könnyen lehet egyszerű ritmusokból élvezetes zenét alkotni. Lehetőségük van egy akár harminc fős  zenekar  részévé válni, mely mindig nagy élmény.

A tanult motívumokat többféle koreográfiában alkalmazzuk. Mindkét oldalt, a jobb és bal oldalt ugyanannyira kell használni, ezért a gyakorlatok alatt észrevétlenül egyfajta kiegyensúlyozás,  mozgásharmonizáció is végbemegy.

A közös zenélésen kívül egyszerű ritmushangszerek készítésére is lehetőség van, amit aztán a résztvevők kipróbálhatnak, összeállítva egy komplett dalt vagy ritmust. Alapvetően afrikai hangszereken és afrikai ritmusokkal dolgozunk, de rugalmasan kezeljük a programot és bármilyen egyéb más kultúra zenei világából tudunk meríteni, ha arra igény van.

Erdei iskolákban az általunk tartott  közös zenélés  kapcsolódni tud olyan témákhoz, amivel az adott osztály éppen foglalkozik. Ha van egy történet, történelmi esemény, ami a program része, fel lehet dolgozni a zene nyelvén is. Ha a környék zenei világával akarnak megismerkedni a gyerekek,ebben is segíteni tudunk. Ha állatvilág a téma, a hangszerek és a hang segítségével szerepjátékokon keresztül ismerkedhetünk meg közelebbről velük. Számtalan lehetőség rejlik ebben a műfajban, attól függ, hogy mi a cél.

Szeretettel ajánlom programjainkat, legyen szó gyermekeknek szóló rendezvényről, ünnepségről, táborról, erdei iskoláról.

Várjuk megkeresésüket a Kapcsolat oldalon!