Előadók

A CSAPAT 🙂

> > > Jelentkezés a táborba

A Barakoo tagjai

Mákó Kató – alapító

Mákó Kató

A zene és azon belül a dobolás közösség formáló ereje és sokrétű, jótékony hatása inspirált a dobkör és az éves tábor létrehozásában. Csodálatos újra és újra megtapasztalni, micsoda energiák szabadulnak fel minden egyes közösségi zenélés alkalmával és hogy milyen egyesítő ereje van mind egyénileg, mind a közösséget tekintve.. Küldetésünk, hogy ezt az élményt eljuttassuk minél több embernek. A tábor során ebből kap esszenciálisan egy igen intenzív élményt minden résztvevő.

Zenész családba születtem, így már gyerekkorom óta foglalkozom zenével. Nyolc év zongora, hat év zeneelmélet, három év gitár és két év ének tanulás után kezdtem el a dobbal autodidakta módon foglalkozni. Tízenhat éve találkoztam először a djembével és  15 éve játszom rajta intenzíven. Több ízben volt szerencsém részt venni a két nagy afrikai mester, Bangourake és Cheikh Ibrahima Fall kurzusain.

Aknay Zoli – dobos, mélydobos

Aknay Zoli

A Barakoo fennállása óta tagja a csapatnak, hét éve pedig a mélydobok mögött adja az alapot a közös dobolások során. Gyerekkora óta játszik ütős hangszereken, legyen szó dobszerelésről, djembéről, darbukáról, mélydobokról, bármiről, amivel ritmust lehet kelteni. Vérében van a zenélés, a ritmus, minden ami zene. Számára mindig a közösség az első, ezzel is erősítve a Barakoo szellemiségét.

Hegedűs Péter – dobkör, mélydobok

Hegedűs Péter

Hegedűs Péter vagyok, gyerekkorom óta nagyon fontos szerepet játszik az életemben a zene. Klasszikus- és basszusgitároztam, majd később congáztam, és végül a nyugat-afrikai zenénél, a gyökereknél kötöttem ki. Több mint 15 éve djembézek, mélydobolok saját örömömre, és dobkörökben, mint a közösségi élet egyik formája.

Tudatosan foglalkozom az afrikai zenével és annak tanításával. Jellemzően autodidakta módon tanulok, de rendszeresen veszek részt autentikus mesterek workshopjain is. Szakadalanul keresem, gyűjtöm és tanulom az afrikai ritmusokat és készítek saját átíratokat ballet stílusú mélydob felállásra.

Rácz Cili – tematikus workshop

Rácz Cili

A Barakoo csapat tagja, (djembe, mélydobok) életvezetési és párkapcsolati mentor, mediátor, tréner és szervezetfejlesztő.
10 éve foglalkozom egyének, párok, közösségek és szervezetek támogatásával, fejlesztésével.


Ebben az extrém módon felgyorsult, sok szinten terhelt, rendkívül frusztráló korszakban, amikor minden változik körülöttünk, elkerülhetetlen, hogy egyéni és közösségi szinten is reagáljunk, változzunk, változtassunk! Kapaszkodót, kontrolpontokat, eszközöket, tudást igyekszem adni az elkerülhetetlen változási folyamatok tudatos formálásához.


Közös zenélésre, gondolkodásra, beszélgetésre invitállak benneteket a jelenkor égető, mindenkit érintő kérdéseiről. Interaktív, játékos, tapasztalós együttlétekre.

Énekkör Szász Márk Bokával

Szász Márk Boka vagyok, életem a felszabadult, közösen születő és közösen átélt éneklés és zenélés. Sokáig én is konkrét formákat követve énekeltem és zenéltem (zenekarokban, kontakt tánchoz, jógához, bábszínházhoz, Palya Beával, Bobby McFerrinnel), aztán – 12 évvel ezelőtt – eljutottam Brazíliába, ahol az afro-brazil zenén keresztül megismertem a szabad, improvizált éneklés-dobolás csodáját és azt az extatikus, derűs, életerővel telt állapotot, amibe így lehet kerülni.

Becenevemet is Brazíliában kaptam, portugálul a Boca / Voca olyan ember, akinek nagy a szája / hangja 🙃, tehát felszabadultan él és énekel. Ezért vagyok itt, hogy ezt a felszabadultan éneklő élet-élményt megosszam Veletek.

Brazília után Peru, Kolumbia, Kuba és Afrika zenéje következett, és mára ezek a vidékek hangszerei és energiája adják az alapot a szabadon éneklő körökhöz.

Játszottam színházban, voltam dekoratőr, és egy világzenei kórusban is énekelek.

De elsősorban drámatanárként dolgozom lassan húsz éve, mindenféle korosztályú gyerekeknek tartok zenés, mozgásos, drámajátékokkal színesített órákat, színjátszó foglalkozásokat.

Szívesen próbálgatom ezeket a módszereket felnőttekkel, és különböző kultúrában nevelkedett gyerekekkel is mivel úgy gondolom a játék univerzális nyelv, korosztályokon, és kultúrákon átívelő, akárcsak a zene… megnyit, felszabadít, összekapcsol.

Magyar Levente – Djembe workshop/ Haladó djembe technika

Magyar Levente

A latin zenék vonalán jutottam el a nyugat afrikai partokra és fedeztem fel több ősi hangszerrel együtt a djembét. A djembe dob kifejezési formája ősi, egyszerű és univerzális.

Három domináns hangja egyensúlyban tartja és vezeti a ritmust a zenében. Közvetlenül csatlakozik a nyelvhez és a beszédhez, kiválóan alkalmas mozgáshoz és tánchoz.

15 éve élvezem a djembe mesterek és művészek nemzetközi társaságát, szerencsém volt együtt játszani és tanulni remek zenészekkel és táncosokkal.

Afrikából hazatérve sikerült útnak inditani két zenei csoportot is, az Afrobreakz zenekart Magyarországon és a Koko Masalat Írországban.

Az elmúlt években két zeneiskolában tanítottam gyerekeket Írországban és rendszeres vezettem dobköröket.

A dobolás békés és jótékony hatását hirdetem. A Djembe szó eredetileg is békés összejövetelt jelent.

Barra O Flanniagh – Djembe, dunun (mélydob) és tánc workshop

Barra Ó Flanniagh ír előadóművész, aki tradicionáls stílusú dundun és djembe játékot tanít a nyugat-afrikai felső-Guineai régióból. 2013 óta utazik Felső-Guineába tradicionális ütemeket tanulni és Írországban megalapította a Slí na Croí néven ismert oktató iskolat, amely kizárólag a Felső-Guineából származó, fete stílusú előadóművészetre összpontosít. Együttesét néhány tanítványával hozta létre azonos néven: „Slí na Croí”. Alapítója a Kondon Drum & Dance Festivalnak, amelyet Írország északnyugati részén rendeznek meg minden júniusban.

Az Irish Arts Council nemrégiben Artist Agility ösztöndíjjal tüntette ki az afrikai ütőhangszerekkel kapcsolatos munkájáért.

Az alábbi videón a Sofa nevű ritmust játsszák az „Africa Day Leitrim” nevű 2023-es rendezvényen.

Fekete Erika-Soul Motion és Medicine Movements tánc workshop

Erika képzett Gestalt-terapeuta, és Somatic Experiencing Practitioner, jelenleg ICD terápiát tanul. Húszas éveitől elmélyült a test energetikai rendszerének megismerésében az Ipsalu tantra, jóga és sámánisztikus rítusok, beavatások által. A tánc mint hétköznapi szomatikus és spirituális gyakorlás az elmúlt 20 évben sokat segítette a mindennapi stressz valamint nehéz élethelyzetek feldolgozásában. 2008 óta vezet Transztánc Rituálékat, 2014-től tanít Soul Motiont, 2022-től Movement Medicine-t. 

Tanításában hangsúlyt kap a szomatikus érzékelés a jelen pillanatban, melyet izgalmas, sokszínű zenei válogatásokkal támogat. Elfogadó légkört, finom érzékeny vezetést és megtartást tapasztalhatsz óráin, könnyedséget, mélységet, intenzitást és tágasságot. Előképzettségre nincs szükség, gyere úgy, ahogy vagy, mert „aki járni tud, táncolni is tud”. 


Soul Motion Conscious Dance

Tudatos, éber jelenlétet fejlesztő mozgásforma, Vincent ‘Arjuna’ Martinez táncművész dolgozta ki az USA-ban az elmúlt 35 évben. A Soul Motion Mozgásmeditáció gyakorlásával figyelmünk a pillanatban elmélyül, tudatosságunk ébred, testünk élettel telivé válik, lelkünk felszabadultan, szenvedélyesen kapcsolódik. Jelen vagyunk.

A Soul Motion Mozgásmeditáció inspiráló zenei válogatások által, finom vezetéssel

támogatott táncos utazás. A szabad tánc során kapcsolódunk önmagunkkal, egymás-

sal párban és közösségben is, majd megpihenünk a végtelen egy mezejében. Minden

órán más-más érzékelési minőséget fedezünk fel, belső látásunk és észlelésünk finomodik. Felszabaduló mozgásunk és éberebb tudatosságunk beépül a mindennapokba, segít, hogy életünk, kapcsolódásaink minőségét javítsuk.

Movement Medicine

Egy meghívás, hogy mélyebb kapcsolatba kerülj saját magaddal, a saját személyes erőddel. Önismereti és öngyógyító út – a modern pszichológia, az idegtudomány és az eksztatikus tánchagyományok ötvözete. Formája a szabad mozgás, amely edzi a figyelmet, jelen lenni tanít, segít gyökeret, talajt és belső erőforrásokat találni, és elvezet a személyes erő és a vele járó felelősség felismeréséhez. A Movement Medicine gyakorlása összeköt a térrel, összeköt az anyatermészettel, kapcsolatot teremt múltunk, jelenünk és jövőnk között

és megmutatja, hogy hogyan kapcsolódhatunk egymáshoz alkotó, erős közösségben.

Abdoul Camara- Afrikai tánc workshop és tánc bemutató

Abdoul Camara 1984. november 11-én született Szenegál fővárosában, Dakarban. 6 éves kora óta táncol, 11 éves kora óta turnézik. Híres táncos édesapjával, Ibrahima Sory Camarával és társulatával többször járt már Magyarországon, Franciaországban, Olaszországban, Guadeloupe szigetén, Japánban, de megfordult már Indiában, Tunéziában, Algériában, sőt a kongói Gungu Fesztiválon is, ahonnan közönségdíjjal távozott. Abdoul Camara a patinás Szenegáli Daniel Sorano Nemzeti Színház táncosa, a szenegáli Oscar des Vacances tehetségkutató verseny kétszeres győztese, a Camara Társulat koreográfusa, művészeti vezetője. Abdoul Camara mesterien táncol. Repertorájában nyugat-afrikai táncok (peul, serer, diola, yela, soninke, sose, dundumba, mbalax stb.) szerepelnek.

Fen Koro – koncert

Merkovics Zoltán a zenekar másik két tagjával, Lengyel Balázsal, és Somogyvári Balázzsal tart djembe és dundun workshopot, amely során egy malinke ritmust fognak megtanítani a maga komplexitásában.

Az adott ritmus összes szólamát (dundun, sangban, kenkeni, djembe) megnézzük. Idén is több komplett dunszettet hozunk, így a djembeszólamok mellett mindenkinek lesz alkalma megtanulni a dunszólamokat is. Ezúttal pedig megtanítunk néhányat az adott ritmushoz tartozó tradicionális malinke szólók közül is.

A „Fen Koro Percussion Group” zenekarról:

A zenekar elődjét, a „Sanké Percussion Gruop”-ot mesterünk, Cheikh Ibrahima Fall, Ibro alapította 2013-ban, amivel számos sikeres koncertet adtunk. A „sanké” kifejezés szuszu nyelven „gyökeret” jelent, amivel Ibro a zenekar által játszott  zene gyökereire szeretett volna utalni. Ibro távozását követően mi a még tradicionálisabb, elsősorban malinke vonalat akartuk erősíteni.

2021-ben adtunk egy rövid koncertet Kató farkaskútvölgyi dobtáborában. Ibro nélkül játszani nagy megmérettetés volt számunkra. A koncerten remekül éreztük magunkat. Az értő és lelkes közönség visszajelzései alapján is arra jutottunk, folytatjuk a munkát. Szerettük volna, ha a változás a zenekar nevében is megmutatkozik, úgyhogy nevet változtattunk, ha úgy tetszik, új zenekart alapítottunk „Fen Koro Percussion Group” néven. A „fen koro” szintén „gyökeret” jelent, de „malinke” nyelven ezzel utalva arra, hogy szeretnénk még mélyebbre ásni, a djembe gyökereit illetően.

2023 júniusában zenekarunk újabb taggal bővült, régi jó barátunk, Zsarnai Gábor személyében, aki kenkenin erősíti a csapatot. Ebben a formációban előszőr adunk koncertet az idei Barakoo Táborban.

Fehér Károly – Djembe workshop/ Haladó djembe technika

Fehér Károly vagyok ütőhangszeres zenész/tréner és az Ethnosound alapítója.

Több mint 25 éve játszom ütőhangszereken és kedvenc hangszeremen a djembén.

Ez idő alatt a legnagyobb mesterektől tanulhattam és szervezhettem kurzusokat az itthoni ütős közösség örömére.

Többek között vendégünk volt Alex Acuna, Giovanni Hidalgo, Famodou Konate, Mamady Keita, Cheikh Ibrahima Fall, Mohamed Bangoura, Shango Dely, Abraham Kwabena Mensah, Rafael Santa Cruse stb.

Zenekarok:

Tanu Tuva, Afro Magic, Chalaban, Peca, Sanké Percussion Group

.

Dobkör Hegyes Péterrel

Hegyes Peti 21 évvel ezelőtt kezdett djembézni. Első ritmusait még a szegedi Tisza parti tüzek mellett tanulta Magyar Levivel és Lengyel Bazsival.

Később a jamelések komolyabbra fordultak és a Kifaru Drums zenekar megalapításához vezettek, amely több kevesebb kihagyással a mai napig tart nyugat-afrikai táncházakat, koncerteket.

Peti több éven át vezette a Mesével és Ritmussal Alapítványt, amellyel a djembék ritmusait számtalan iskolába vitték el. Ennek a munkának a keretében beszédhibás gyerekekkel is dolgoztak a djembéket terápiás hangszerként használva.

Magbeat-zsarnai Gábor és Tompa Lara

KONCERTEK

Reni-Boka

Barakoo

Várkonyi Csibészek

A Common Vibe Egyesület Ózd környéki gyerekek zenei képzésével, mentorálásával és tehetségük karbantartásával foglalkozik. Kis csapatokat hoznak létre, amiben mindenkinek egy a célja, hogy az együttese meg tudja váltani a világot. Így jött létre 6 éve a Várkonyi Csibészek zenekar is, amely több száz koncertet adott az ország valamennyi színpadán vagy éppen a határon túl. Az egyesület szoros mentori/partneri/baráti viszonyban van a zenekarral. Mentoráltjaikkal közösen dolgoznak és terveznek. Az 5 év alatt rengeteg gyereknek segítettek, sok szervezettel dolgoztak együtt, rendeztek fesztivált, albumot csináltak/csinálnak, táboroknak voltak a zenei koordinátorai, adományt gyűjtöttek rászorulóknak, motiváltak rengeteg fiatalt és zenélnek nagyon sokat. A Várkonyi Csibészek progresszív etno-cooljazz gipsy worldsoulbass stílusú zenéje, garantáltan megtáncoltatja még azt is, aki egyébként az az ücsörgős típus..

Fen Koro

Peca zenekar

Alternatív programok

DUNUN ( AFRIKAI MÉLYDOB) WORKSHOP- Barakoo, Barra O Flanniagh

NuMun Kan djembeműhely – Stewe

Minden nap 14-16:00 között (afrikai időszámítás) a NuMun Kan sátorban

2006-ban fogtam először djembét a kezembe, volt valami magával ragadó energia a hangszerben, amit a mai napig érzek bennük. A közös utunk örömzenéléssel, rengeteg új ember megismerésével indult, akkoriban álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú utunk lesz együtt. 2008-ban

Alapító tagja voltam a ma is működő Afrobreakz Djembe csapatnak. Részt vettem a hazánkba látogató mesterek kurzusain, dobkörökön, djembés eseményeken. Gyermekotthonban élő gyermekeket éveken át tanítottam, nem csak a djembejátékra, sokkal inkább az életérzésre, a hangszer által nyújtott öröm befogadására. A csapattal közösen és egyedül is workshopokat tartottam pszichiátriai foglalkoztatóban, óvodákban, iskolákban, rendezvényeken.

2009-ben bőröztem fel első djembémet. Most biztosan nem adnám senkinek a kezébe azt a munkát 😊, de akkor borzasztó büszke voltam magamra. No, itt indultam el a djembe javítás, készítés útján. Sok kutatómunka, kísérletezés, eszköz gyártás és rengeteg hangszer elkészítése (és elrontása) tette lehetővé, hogy minél magasabb szintre fejlesszem tudásom a tradicionális djembe készítés terén. 14 év elteltével is folyamatos tanulás és tapasztalás minden egyes hangszer, ami általam születik újjá.

Ezen tapasztalások és a tulajdonosok visszajelzései ösztönöztek arra, hogy a 14 éve működő djembe készítő vállalásomnak nevet adjak. Egy nemrégiben hazánkba látogató djembe mester inspirálásával sikerült egy a tradíciókhoz közeli nevet találni: NuMuN KaN „a kovács hangja” – jelképezi az ősi djembe készítő kovács mesterek iránti tiszteletemet, a hagyományokhoz való ragaszkodásomat, a „Boa me na me mmoa wo” adinkra szimbólum pedig az együttműködés és az egymásrautaltság jelképe, tükrözi az emberekhez való kapcsolódásomat.

Afrobatik workshop Lindával

13 éve vagyok az Afrobreakz dobcsapat mélydobosa, az afrikai textilek és a színek szerelmese. Hivatásomat tekintve gyógypedagógus/pszichopedagógus, szenzoros integrációs terapeuta. A ritmus mellett az alkotás, a kreativitás, a művészeten keresztüli önkifejezés, a színekkel való belső munka nagyon foglalkoztat. Ennek egy szeletét, a batikolást viszem most a dobtáborba, ahol ti is megtapasztalhatjátok a színekkel való ónkifejezés és a létrehozás örömét.

Várunk minden szivárvány kedvelő kicsit és nagyot, aki szeretne megismerkedni egy egyszerű, de nagyszerű textilfestési technikával, és szeretné elkészíteni saját, különleges, teljesen egyedülálló pólóját, vagy vászon szatyrát!

A színekkel való munka harmonizálja érzelmeinket, feltölti a lelket melegséggel. Igazi színterápia!

Minden szükséges alapanyagot biztosítunk, pólót a helyszínen tudsz vásárolni, de hozhatsz sajátot is.

Ving Tsun Kovács Péterrel

Minden nap 8:00-9:00

Kung Fu gyakorlatok kezdőknek és újrakezdőknek:

Szél-Tűz botforma (dinamikus, széles mozdulatok, mély állásból),

Kis Gondolat formagyakorlat (szimmetrikus befordulás a végtelenbe),

Statikus páros erősítés (többet ad, mint amennyit beleteszel).

A képzést vezeti: Kovács Péter, Ving Tsun kung fu instruktor, három évtized tapasztalatával.

.

.

Taiji Korecz Katával

Minden nap 8:00-9:00

Minden nap 8:00-9:00, Falka terem

Korecz Kata

A Taiji oktatása során minden korban és élethelyzetben megvalósítható, informáló, testet, lelket megmozgató önfejlesztő elméleti és gyakorlati praktikákat mutatok be, kötetlen és vidám hangulatban, melyekkel életünket jobbá, harmonikusabbá és sikeresebbé tehetjük.
A Taiji alapgyakorlatok mellett lesz könnyed kínai egészségmegőrző és javító gyakorlat, filozófia, kis bölcselet, meditációs qigong (csikung) gyakorlatok, táplálkozással, általános mozgással és sportolással kapcsolatos ismeretek. Ez mind segíti a teljes kikapcsolódást, a test és elme egységének megvalósítását. A Taiji rendszeres gyakorlásával elősegíthetjük az ízületeink könnyed mozgását, és a test általános ellazulását.
Korecz Kata vagyok taiji oktató, iparművész. Több mint 30 éve foglalkozom filozófiai irányzatokkal, különféle népek és kultúrák szakrális és mindennapi életének ismereteivel, több mint 11 éve foglalkozom és kutatom a megfelelő táplálkozás alapelveit, 9 éve tanulmányozom a kínai hagyományos orvoslás által ajánlott egészségmegőrző módszereket, beleértve a kínai életérzés és gondolkodás, a különféle mozgásművészetek, mentális és fizikai egészségmegőrzés gyakorlatait, mely ismereteimet évenkénti kínai utazásaim során elismert harcművész mesterek és orvosi szaktekintélyek ajánlásai által tovább tökéletesítem, és folyamatosan bővítem.
2014-ben csatlakoztam jelenlegi mesteremhez, Yu Li Shifuhoz, akinél több belsőerős kungfu stílust is tanulhattam és jelenleg is tanulok, felkészítésével a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Bajnokság taiji quan kategóriában többszörös országos bajnoki címet szereztem, valamint a 2019-es évi Európai Kungfu Bajnokság taiji quan kategóriában harmadik helyezést értem el. Jelenleg is nemzetközi megmérettetésre készülök.

Hatha jóga-gyerekjóga Molnár Petrával

2011-ben ismertem meg a jóga világát. Aktív gyakorolóvá váltam az évek során. Sokat segített az életmód váltás,testi,lelki és szellemi szinten. A jóga számomra segített közelebb kerülni önmagamhoz, és egészségesebb, letisztultabb, tudatosabb énemre közelebb kerülni. 2020-ban Budapesten a Sivánanda jógaközpontban tettem szert hatha jóga oktatói képzésre. 2023-ban pedig a gyermekjógaoktatói képzést, Csíki Marian Jóga-móka rendszerében. A gyermekjóga középpontjában a mozgás áll, de minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A gyermekjóga foglalkozáson ászanákat, légzőgyakorlatokat, és koncentráció fejlesztő gyakorlatokat fűzöm össze a jóga alapelvei mentén,korosztálynak megfelelően.

Király Kati-Kapcsolodás és finomhangolás-interaktív foglalkozás

Rég óta érdekel minden tudás, ami arra ad válaszokat, hogy hogyan élhetjük életünket magasabb tudatossággal, boldogabban és milyen mélyebb tartalmak vannak a láthatón túl. Ezen érdeklődésem sok-sok tapasztalatából csipegetve hozom nektek a számomra legkedvesebb kincseket, hogy közösen és egyéni szinten is emelkedhessünk.

Egy természetben tartott műhelymunkára hívlak, ahol kapcsolódunk önmagunkkal, egymással, környezetünkkel, feltöltődünk és kiélesítjük jelenlétünket. Ez a workshop arról szól, hogy kapcsolódjunk az intuíciónkhoz, nonverbális módon kommunikáljunk, kövessük belső hangunkat, ritmusunkat és szinkronizáljuk azokat mindazzal, ami körülvesz bennünket. Figyelmünk és érzékszerveink finomhangolásával fejlesztjük kapcsolódási készségeinket és mélyítjük valóságérzékelésünket. Mennyit érzékelünk a világból? Mi a valóságunk? És neked mi mutatja az utat?

Lélekhangoló-Rácz Cilivel és Pákolicz Misivel

Egy különleges program, amiben a team-coaching előnyeit ötvöztük a hangtál meditáció gyógyító, elmélyítő minőségével. Gondolatainkat és érzéseinket temérdek hatás éri, amik rezgés formájában érik el a fizikai testünket, a mentális, érzelmi, energetikai terünket. Ezen hatások egy része harmonikus, emel és gyógyít. Más része torzít, gyengít, sőt meg is betegíthet. Különleges lehetőség lesz ez a látható és láthatatlan rétegeink találkozásának. Érdemes kipróbálnod ezt a katalizált teret, hogy minél több rétegben legyen lehetőséged dolgozni a számodra fontos kérdéseiden.

Az első foglalkozás témája: a Gyökereink:

A gyökerek feladata és jelentése a természetben egyértelmű: táplál, megtart, rögzít, stabilizál, kapcsolódik, közvetít. Életminőségünket meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk a saját gyökereinkhez. Elemei: Felismerés, Megbocsátás, Elengedés

A második foglalkozás témája: Sebhelyeink

A sebhely az a nyom a bőrünkön és a szívünkben, amit egy-egy sérülés hagy maga után. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni, tudomást sem venni róluk, de ettől még léteznek, sőt megesik, hogy észrevétlenül mérgesednek el. Számba vetted valaha az élet nyomait magadon? Érdemes megtenni. Senkinek nincs joga a te sebeidhez. Magadnak kell megdolgoznod a gyógyulásért! Elemei: Feltárás, Rétegek, Megbékélés-gyógyulás

Mozgásban is találkozni-kontakt tánc Hegedűs Danival és Pataki Noémival

Hegedűs Dániel vagyok 21 éves 10 éve tanulom és tapasztalom a mozgás, a test és a táncművészet rejtelmeit.

A kortárs tánc irányzat minden részével foglalkoztam amibe beletartozik a kontakt tánc a modern és improvizáció.

A mozgas és az emberi test érzelmeink reprezentatív eszköze melynek megértése és tudatos használata nagyban segíti egymás, önmagunk és kapcsolataink megismerését.

Szeretettel várlak kurzusonkon ,amin intuitív egyszerű gyakorlatokon keresztül fedezzük fel a teret lehetőségeink végtelen tárházát és kapcsolódásaink, egymással önmagunkal és az univerzummal. 

Pataki Noémi vagyok, 20 éves, táncművész. Tavaly végeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem modern tánc tanszakán és jelenleg a Duda Éva Társulat tagja vagyok. E fő munkahelyem mellett nyitottan állok más kihívásokhoz, alkotói feladatokhoz is.

Eddigi utamon a kortárs tánc ágazatain belül a kontakt improvizációval, az akrobatikával, a klasszikus balettel és a versenytánccal foglalkoztam mélyebben. Fontos számomra a közösség, és hála tölt el, hogy néhánynak részese lehetek. Megtapasztalni az egység természetes mivoltát mindig nagy ajándék.

A kurzussal ennek az erejét; a lélekből jövő egyéni és egyben közös keresését szeretnénk aktiválni a mozgás segítségével. Egyfajta vezetett, felszabadító improvizáció, melyben nem létezik rossz mozdulat, csak őszinte jelenlét, befelé és közben egymásra való figyelés. Mindez fűvel a talpunk alatt! A nevetés egyáltalán nem kizárt. 🙂

Csupor Zsuzsi

Te vagy a teremtő

“A bizalom a testünkben, elménkben és lelkünkben lehetővé teszi számunkra hogy új kalandokat, új irányokat kutassunk”(Oprah Winfrey) Életviteli és Spirituális tanácsadóként, Meditációs és Légzés technikai trénerként, Szomatodráma játékvezetőként ma azért keresnek fel az emberek, hogy segítsem őket kapcsolódni saját testükkel és lelkükkel, hogy ezáltal boldogabb és egészségesebb életet élhessenek. Az ehhez vezető út az elménk működési rendszerének megismerésén keresztül vezet, ahol egy különleges teremtői logikát ismerhetsz meg.

Szó lesz a teremtői erőnkről, az öt ősi sebről és őseink gyógyításának a fontosságáról. Hiszen, ha meggyógyítjuk az Ősöket, azzal mi magunk is gyógyulunk.

Minden száműzött, elutasított, szeparált részünkre nagy szükségünk van, mert ott van az erőnk, a bátorságunk, a teremtő készségünk!

Minden, amit eddigi életünk során elutasítottunk, vagy az őseink elutasították korábban, azok rajtunk kívülre, a tudattalan mély struktúrájába fognak kerülni.

Amikor ezt az Ősi felhalmozott történet halmazt feloldjuk és nem tagadjuk meg, nem utasítjuk el többé hanem integráljuk, akkor többé nem lehetünk betegek, sikertelenek, magányosak, pénztelenek…

Pákolicz Mihály – Hangtálfürdő

A hangtálak rezgései új dimenziókat képesek nyitni. Lecsendesítik az elmét, feloldják az időt, nyugtatják az idegrendszert. Misztikus, ahogyan tisztítják és harmonizálják a teret, ezen belül a személyes gondolati, érzelmi terünket. A hangtálmeditáción biztonságos és tiszta térben tapasztalhatod meg, ahogy rád hatnak a rezgések.

Nagy Adrienn – Vándorló Varázskert – Lomi Lomi masszázs nőknek

Minden nap, a helyszínen egyeztetett időpontban / adomány alapú

A Balaton mellé születtem..számomra meghatározó minőségek a víz, a szél, a nádas illata, az őrülten csivitelő madarak, a vihar, a nyári zápor vagy a rianás éles reccsenése a téli ég alatt..talán pont a természettel való közeli kapcsolódásom vezetett el a Lomi Lomi – hoz..

A Lomi Lomi masszázs polinézia és hawaii szigeteiről áramlott felénk..a hawaii őskultúra  a természetben megnyilvánuló erőket megfigyelve, azoktól tanulva alakult, formálódott..EGYek voltak a természettel, azzal harmóniában éltek.. számos  módszert alkalmaztak a test és a lélek gyógyítására, tisztítására..fókuszukban a kapcsolatok, kapcsolódások rendezése, kisimítása volt..azt tartották, hogy a kapcsolódásainkban kialakult, ki nem simított blokkolt energiák akadályozzák az  életenergia áramlását..technikàik, rituáléik ezen elakadások feloldására összpontosítottak..a test – fizikai forma – rögzíti az elme és a lélek blokkjait, így elengedhetetlen annak megtisztítása is..a LOMI LOMI NUI az óceán hullámzó mozgását idézi..kimozdít, megtart.. felkavar, kisimít..elringat, átölel, biztonságos teret tart számodra a változáshoz, átalakuláshoz, elengedéshez..jó utat, várlak szeretettel.

Kura Dani-Yumeiho masszázs

Minden nap, a helyszínen egyeztetett időpontban

Az életem középpontjában az emberi kapcsolatok
és az energetikai gyógyítás állnak. Egyéb energetikai rendszerekből szerzett tudásommal erősítve
végzek Yumeiho masszázst. Emellett már 15 éve foglalkozom Reikivel és a Körülöttem élő emberek
gyógyításával, ami számomra egy olyan hivatás, ami minden alkalommal újabb és újabb tanulási
lehetőséget kínál az emberségről, az energiák tulajdonságairól és a jótékony kezelések különböző
módjairól.