Djembe tábor a Cserhát völgyében 2015 augusztus 20-23.

Immáron negyedjére kerül megrendezésre a Djembe tábor, a Barakoo Szabad Dobkör szervezésében. Augusztus 20-23-ig  zajlik majd a program, ezúttal a Csurgó forrás gyönyörű völgyében, a nógrád megyei Jákotpusztán, Dél-Cserhát ökológiai tájközpontjában.

 

121

 

Olyan tábor, ahol a tanulás és élvezet összefonódik, ahol mindenki megtapasztalhatja a zene közösség formáló, felszabadító erejét, kortól és nemtől függetlenül. Lehetőség nyílik a dobolni, együtt zenélni vágyóknak találkozni, tapasztalatot cserélni, fejlődni akár technikában, akár közösségben való zenélésben. A teljesen kezdők és haladó dobosok is egyaránt megtalálhatják helyüket. A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. Lényeg az örömteli együttlét a zene által!

djembe egy tradicionális afrikai dob, nevének jelentése: harmónia, öröm, élvezet. Olyan hangszer, ami összehozza az embereket, felpezsdíti, kimozdítja a hétköznapok körforgásából. Ennek szellemében zajlik majd a tábor, melynek során az afrikai ritmusoké lesz a főszerep…

Ha nincs hangszered, nem gond, mi tudunk adni a helyszínen!

Djembe workshopok Barakoo Szabad Dobkör, majd Cheikh Ibrahima Fall, a nagy tehetségű afrikai djembe mester vezetésével, aki afrikai táncot is tanít majd ( facebook cím: Ibro Fall Djembe and Dance classes), tánc meditáció Szűcs Hajnal vezetésével, didgeridoo workshop és hangszer kiállítás Ócs József által (facebook cím: Jó Didgeridoo), hangfürdő hangtálakkal, gongokkal Jenei Kornél prezentálásában, zsonglőr workshop, tűzshow Mogyorósi Tibor és Nyisalovits Zsuzsi vezetésével, esténként tűz körül dobolás és kirándulási lehetőség várja a jelentkezőket Cserhát gyönyörű tájain.

DSC_0071Nagy örömünkre eljön táborunkba a szenegáli Abdoulaye Camara , a Sorano Nemzeti Táncszínház profi táncosa, aki különféle tradicionális afrikai hangszereken is játszik. Szombat este láthatjuk és hallhatjuk előadását. Guineai-szenegáli djembékkel érkezik (tokostul), úgyhogy akit érdekel, az profi djembével távozhat a táborból. 🙂
(A nevekre és facebook címekre kattintva találtok videókat és egyéb infókat.)
Mi is az a tánc meditáció:
Az Élő Zenei ritmusok és a Tánc ős idők óta rituális hagyományként egymás mellett járnak, melynek mindig is részese volt a Tűz és a természet. A tánc meditáció mély benső út mely önmagunk tisztánlátásának lehetőségét nyújtja. Az ember a múltjában megélt negatív tapasztalatait testi, érzelmi, tudati szinten tárolja, az ezekből fakadó félelmeket, gátakat, blokkokat Táncmeditáción keresztül felszínre hozva, megértve feloldhatjuk. Ezáltal öngyógyító folyamatok indulnak el testi, érzelmi, tudati szinten is. A belőlünk felszabaduló mozdulatok által ráérezhetünk, mit szeretne testünk-lelkünk, milyen mozdulatok által élhetjük meg önmagunk természetes lényét, továbbá milyen mozgásvilágra van szüksége ahhoz, hogy a bensőnkben lévő feszültségeket, blokkokat kioldjuk, beindítva ezzel a pozitív életenergia áramlását és jótékony hatását, mely testi egészséget, állóképességet, lelki örömöket, pozitív gondolatokat ajándékoz.Táncmeditáció szabad mozdulatai az egyedi és megismételhetetlen benső minőségeddel való találkozás lehetőségét nyújtja.
zsonglőrA zsonglőr foglalkozásról:
Minden hozzánk érkező kisebb-nagyobb gyereket, felnőttet (3éves kortól mindenkinek) személyre szabott módszerrel tanítjuk meg; hogy a testét hogyan használhatja tudatosabban,hogy a bal-jobb agy féltekét összehangolva kiegyensúlyozottabbá válik a mozgása, és a zsonglőr eszközökkel játékosan, felszabadultan fedjük fel ezt a varázslatos világot , amit sokszor csak nézőként élünk meg, most azonban mi magunk leszünk a csoda 🙂 
Eszközök : zsonglőr pálca -virágpálca, Poi, Labda 
A hangfürdőről:
Fürödj meg a gongok, hangtálak gyógyító hangjaiban-rezgéseiben, melyek segíthetnek téged, a mindennapi gondok, feszültségek, gondolatok és érzelmek hálójából kiszakadni. A hangfürdő lényed
isteni részét szólítja meg a különleges, máshol nem tapasztalható dinamikus rezgéseivel.
A megszólaltatott hangszerek hangjai páratlanul hosszan csengőek, több felhang is tisztán hallható egy időben, ami azonnal megérint, lenyűgöz, megnyugtat vagy netán felkavar; a lelassulást,kikapcsolódást, a lényegre figyelést ösztönzi, szinte „kikényszeríti” belőlünk.
A hangfürdő alatt a belső történésekért mindenki maga a felelős, mindenkinek szubjektív a megélése.Használhatod meditációhoz, vagy akár pihenésre, vagy zenei élménynek. Kulcs fontosságú
az elfogadás, a nyitott hozzáállás.
61540_278808995588297_1883342614_nRészletes program:
 –20-án, csütörtökön délután lesz az első dobkör négytől fél hétig. Este örömzenélés a tűz mellett, táncmeditáció.
 –21-én, pénteken reggel hangfürdővel kezdődik a nap, táncmeditációval egybekötve (spontán), délelőtt tíztől fél egyig majd délután  négytől fél hétig dobkör, táncmeditáció este a tűz körül.
 –22-én reggel táncmeditációval kezdhetik a napot a megújúlni vágyók :-), 10-től fél egyig dobkör, háromtól djembe majd afrikai tánc workshop Chekl Ibrahima Fall vezetésével. A tánc workshop csak megfelelő létszám esetén lesz megtartva!!! Este Abduol Camara performansz.
-23-án délelőtt djembe és afrikai tánc workshop, délután össznépi záró dobolás.
A tábor folyamán, napközben didgeridoo workshopok is lesznek az érdeklődőknek.
A program viszonylag rugalmas, spontán esetek nagy valószínűséggel előfordulhatnak… 🙂
Árak:
Dobkör a Barakooval 2000 Ft. Ha mind a négyen részt veszel, 7000 Ft.
-Djembe bérlés napi 1000 Ft.
-Egy workshop Ibróval 2500 Ft. A djembe workshop két órás, a tánc másfél.
-A tánc meditáció, hangfürdő, didgeridoo és zsonglőr workshop  felajánlás jellegű.
Szállás:
Kőházban egy ágy 2500 Ft/fő ( vannak  három, két és egy ágyas szobák, párna, takaró, ágynemű jár).
-Közösségi háló 1500 Ft/fő (hálózsákos).
-Sátrazás 800 Ft/fő.
7 éves kor alatt a szállás díjtalan. Wifi nincs! 🙂 Itt szeretném jelezni, hogy esténként is lesz dobolás, lévén dobtábor, tehát az jöjjön gyerekkel, akit ez nem zavar… 🙂
Mivel egy tanyán leszünk, ahol sok a jószág, kutyát nem lehet hozni!
Étkezés:
Napi háromszori étkezés 1800 Ft. Van lehetőség vegetáriánus étrendre. Csütörtökön vacsorával kezdődik az ellátás, vasárnap ebéd az utolsó étkezés.
A jelentkezésnél kérlek írd meg hogy hányad magaddal jössz, mennyi időre, milyen szállást kérsz, milyen étrendet szeretnél, melyik programok érdekelnek és hogy igényelsz e hangszert! 
Aki szeretne emlékezni a tanult témákra, otthon is folytatni a dobolást és tovább fejlődni, annak adunk hanganyagot a tábor idején vett ritmusokból.
Jelentkezni a kato@barakoo.hu email címre lehet.
Itt egy google maps link a helyszínhez: http://bit.ly/1KiLbwv. Bercelre kell eljutni. A faluban az első elágazásnál balra, Becske felé kell menni, majd a Coop áruháznál kell jobbra kanyarodni. Az út kivisz a faluból. Egy ideig rossz minőségű aszfalt út van, ami egy idő után ismét jobb lesz. Felérve a tetőre, közvetlen a kereszt mellett balra levő úton gyertek. Kb. 800 méter után balra van a tanya, azaz Jákotpuszta.
Aki tömegközlekedéssel jön, az a volán busz járatait nézze. Közvetlen járat van Bercelre Újpestről és Vácról. 20-án nem biztos hogy Pestről indul busz…
Ha van üres hely valakinél a kocsiban, és szívesen szállítana másokat, kérjük jelezze!
A térerő igen gyenge (hála az égnek :-), úgyhogy sms-t vagy email-t érdemes majd küldeni, ha bármi van, vagy ha a tábor ideje alatt döntenél úgy, hogy eljönnél akár egy napra! Tel.: 20-805-7802.
5000 Ft előleget kéretik majd utalni, amiről levélben egyeztetünk majd. 
 én
Mindenkit szeretettel várunk! 🙂

.