11. Barakoo Tábor // Afrikai dobok, ének és tánc // 2022. augusztus 10-14.

Szeretettel köszöntünk a 11. Barakoo tábor oldalán!

Az idei tábor augusztus 10-től 14-ig kerül megrendezésre Farkaskútvölgy területén, mely Cserhát szívében a világörökség részét képező Hollókőtól mindössze 2 km-re, egy festői szépségű, csendes és vadregényes völgyben található a Teremtő Keze kilátóval egyetemben:

Táborunkban a családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett beavatást kapunk a közösen megszólaltatott zene egyesítő erejéből,  mely harmóniát teremt mind az egy-énben mind az egy-ütt létben, legyen szó a dobok lüktetéséről, énekhangunk megszólaltatásáról, a tánc felszabadító áramlásáról – mindezt hozzáértő vezetők segítségével. Mindeközben technikával és új témákkal is gazdagodnak a dobolni, énekelni, táncolni vágyók. A sok közös zenélés mellett, illetve azon keresztül a felszabadult együttlétről, örömteli találkozásról, valódi kikapcsolódásról/kapcsolódásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természetközeli légkörét, egységbe kerülve magunkkal és egymással. 

A tábor egyik főszereplője a djembe, egy tradicionális afrikai ütős hangszer, jelentése öröm, harmónia, élvezet, mely név önmagáért beszél.

A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. A teljesen kezdők és haladók is megtalálják helyüket, kortól és nemtől függetlenül.  A kezdők olykor mély vízbe kerülnek, míg a haladóknak lehetőségük van az elmélyülésre, csapatban való zenélésre, új témák megismerésére.

Esténként tábortüzet rakunk, zenélünk, énekelünk, táncolunk reggelig! Szombat este a Fen Koro Percussion Group fog játszani nekünk!

Ha nincs dobod, tudunk adni a tábor idejére!

Nem egy zárt közösségről van szó, a spontaneitás alap. Bármilyen más hangszer, legyen szó dallam hangszerekről, elfér a kötetlen szabad időkben, esti közös öröm zenélésben. Ha szívesen csatlakoznál egyéb más jellegű hangszereddel, nagy örömmel vesszük!

Akár egy napra is jöhetsz!


ILYEN VOLT TAVALY ÉS ILYEN LESZ IDÉN IS 🙂

a videóban a dátum a tavalyi, épp próbáljuk cserélni de nincs meg a projekt fájl, úgyhogy képzeljétek oda az idei dátumot 🙂

Ajánlom figyelmetekbe az előadók bemutatkozását, hogy lássátok, milyen csodás csapat vár majd titeket!

Idén is lesznek gyerek foglalkozások, hogy Anya, Apa nyugodtan részt vehessen programjainkon! 🙂

A táborban lehetőség lesz lovazni! Erről itt találtok infót:

http://farkaskutvolgy.hu/kunfako/lovaglas/

Fontos, hogy legkésőbb egy nappal előtte jelezze mindenki, ha érdekli a dolog, hogy úgy szervezze magát a hölgy!!! A weboldalon található telefonszámon kell neki jelezni.

A jurtáról és a gerendaházakról a Farkaskútvölgy oldalán találsz fotókat. Egy-egy gerendaházban 1 nappali + 2 hálószoba van, szobánként 2 ággyal és igény szerint +1 matraccal, tehát összesen 4-6 főnek ideális.
Ágyneműt Farkaskútvölgy csapata biztosít az apartman és jurta szállások esetén, törölközőt kérjük hozzanak magukkal!


Az apartman-szállások felszereltek hűtőszekrénnyel, indukciós főzőlappal, vízforralóval, edényekkel, poharakkal, evőeszközökkel Nespresso-s kávékapszulás kv-géppel, és hozzávaló 10 db kapszulával.

A jurta szállásokban elektromos áram használata biztosított (világítás, és konnektorok).  

Amennyiben autóval érkeztek, kérjük – lehetőség szerint- ne parkoljatok a gyepre! Parkolás az apartmanok közelében kiszélesített murvás felületen, jurta szállások esetén a Kárpát ház előtti „parkolóban” lehetséges.

Megközelítés:

Hollókőre beérve, a Hollókőn található un. küszöb épület előtt elterülő nagy parkolóból, a vár irányában, a küszöb épülettel szemben állva jobb oldalon induló, zúzottköves úton, eleinte felfelé haladva kb. 2,5 km-t megtéve éred el Farkaskútvölgyet.
Az út elején egy régi behajtani tilos tábla van, azt hagyd figyelmen kívül és hajts rá az útra.
Az út elején egy beton vízelvezető vályú van kiépítve, alacsony építésű személyautó is át tud rajta jönni átlósan. Az út személyautóval végig járható, zúzott köves, majd fehér murvás út.
A GPS-be Hollókőt írd be, ne Farkaskútvölgyet! Mert, ha Farkaskútvölgyet írod be, akkor az a Felsőtold felőli útra visz, ahonnan az erdőn át Farkaskútvölgy csak gyalog közelíthető meg, tehát Hollókőig gyere el és utána autózz be a zúzottköves bevezető úton.

Van lehetőség laktóz ill. glutén mentes étkezést kérni, amit a jelentkezésben tudtok kérni.

A táborba itt tudsz jelentkezni:
BARAKOO TÁBOR JELENTKEZÉS 2022

Jelentkezési határidő idén nincs de nagy segítség számunkra, ha tudjuk előre, hány fővel kalkuláljunk! Ezért minél előbb jelezd részvételi szándékodat! Amennyiben a helyszínen regisztrálsz, kérdéses, mit tudunk biztosítani! A megjegyzésbe írjátok be szállás ügyben, hogy ha valakivel/valakikkel együtt szeretnétek lenni és úgy szervezzük az ágyak/szobák elosztását!

Ha megterhelő számodra a részvételi díj de szívesen részt vállalnál a helyszínen az operatív feladatokban (konyha, terep rendezés, tűz felügyelete, stb.) jelezd nyugodtan és megbeszéljük!

Ha kérdésed volna, ezen a számon érsz el:

Mákó Kató
06 20 805 78 02

Július 29.-augusztus 7. között Szász Márk Boka lesz elérhető,

telefonszáma: 06 70 550 1001

email címe: [email protected]


Szeretettel várunk,
Kató és a Barakoo csapata