A csapat további tagjai

Aktiv_Training_Erodproba-3286AKNAY ZOLTÁN – zenész

Alaphangszerem a dobfelszerelés, amit a djembével ellentétben dobverővel ütnek. Három olyan zenekarban vagyok oszlopos tag, ahol kilencven kilenc százalékban 4/4-ben játszunk.

A Barakoo együttessel a kezdetektől fogva fellépek és nagy öröm számomra, hogy ezen keresztül megismerhetem az afrikai zenét. Kihívás is egyben poliritmikája miatt. Djembén játszani egy jó lehetőség arra, hogy az afrikai ritmusokkal megbontsam a megszokott európai 4/4-es lüktetést. Tágul általa gondolkodásom, ösztönöz a rugalmasságra, aminek hatásait a zenén kívül az élet számos területén tudom alkalmazni.

 

 

 

 

 

 

Misi_BarakooPÁKOLICZ MIHÁLY – masszőr

2010 tavasza hozta el számomra a szerelmet a djembével, a dobolással, az együtt zenéléssel. Azóta is lángol ez a szerelem és rengeteg örömöt hoz az életembe. Sok fantasztikus emberrel hoztak össze az ősi, afrikai ritmusok. Olyan mély, lényegi, igazából szavakkal kifejezhetetlen élményeket adott, amit csak körülírni tudok. Megértheted, megélheted, ha hallgatod vagy velünk dobolsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

Barakoo_02GYARMATI MIHÁLY – közgazdász

Miért pont djembe? Mindig is ki akartam próbálni a dobolást, de a „dobszerkós” változat elég nehezen kivitelezhetőnek tűnt. Aztán úgy két éve egyszer megkérdezte egy ismerősöm, hogy lenne –e kedvem kipróbálni a djembét. Szerencsére igent mondtam és már az első óra után hihetetlen élmény volt, hogy én is tudok együtt dobolni a többiekkel. Így aztán nem is keresgéltem tovább, itt ragadtam.

Azóta a csapat tagjainak köszönhetően lett egy „monster” djembém és folyamatos a fejlődési lehetőség is. Egy ideje meg azon kapom magam, hogy a próbákon, koncerteken egyre többször jön létre a zenélés általunk és a dobok által. Na ezt tényleg ki kéne próbálni mindenkinek!

A dobkörökön meg jó látni azt, hogy ami nálam működött, működik mindenkinél. Az új emberek is mosolyogva állnak fel egy-egy alkalom után, különösen, ha meghúzzuk kicsit a végét és a szólisták is elszabadulnak…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fellépések

Hírek