8. Barakoo tábor a Kőhegyen, 2019. augusztus 16-20.

Szeretettel köszöntelek az idei djembe tábor oldalán!

 

121

A djembe egy tradicionális afrikai ütős hangszer, jelentése öröm, harmónia, élvezet, mely név önmagáért beszél.

Immáron nyolcadjára kerül megrendezésre táborunk, ezúttal augusztus 16-től 20-ig. A Pilis egyik kapujában, a Kőhegyi menedékház területén zajlik majd, mely a táborozás mellett ideális hely kirándulni, elvonulni. A hegytetőn, tágas térben van a menedékház, melyet a Pilis gyönyörű erdeje ölel körbe, óriási panorámával és a Petőfi kilátóval, ahonnan a Pilis igen nagy területét belátni.

Táborunk a sok közös zenélés mellett, illetve azon keresztül a felszabadult együttlétről, örömteli találkozásról, valódi kikapcsolódásról/kapcsolódásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természet közeli légkörét. A családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett technikával és új témákkal gazdagodnak a dobolni, énekelni, táncolni vágyók. Idén nagyobb teret kap az éneklés és balafonozni (afrikai xilofonon) is fogunk!

A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. A teljesen kezdők és haladók is megtalálják helyüket, kortól és nemtől függetlenül. Lehetőség van a fejlesztésre váró területeinket tovább vinni, legyen szó a közösségben való zenélésről, tempó tartásról, az említett technikákról, témákról. Az alapoktól kezdjük a tanulást, mely élvezet is egyben. 🙂 A kezdők olykor mély vízbe kerülnek, míg a haladóknak lehetőségük van az elmélyülésre, csapatban való zenélésre, új témák megismerésére.

Lesznek ismét meglepi koncik és vasárnap a Várkonyi Csibészek is zenélnek majd nekünk!!! Katt a linkre!

Itt egy kis ízelítő egy korábbi táborunkból:

61540_278808995588297_1883342614_n

A Barakoo dobkörei mellett Cheikh Ibrahima Fall, azaz Ibro, guineai-szenegáli származású ütőhangszeres mester idén is eljön djembe és afrikai tánc workshopot tartani. Katt a linkre.

Reggelente jógával kezdhetitek a napot Juhász Csilla vezetésével.

Lesz ismét zsonglőr foglalkozás Nyisalovits Zsuszanna közreműködésével, lehetőség lesz gyerekeknek és hölgyeknek kézműveskedni, fonálból ékszereket, álomfogót készíteni.

Szász Márk Boka pedig amellett, hogy megénekeltet majd bennünket, adomány alapon masszírozni is fog! 🙂

Esténként tábortüzet rakunk, zenélünk, énekelünk, táncolunk reggelig. 🙂

Ha nincs dobod, tudunk adni a tábor idejére!

A tábor során tanult témákat, aki szeretné hogy ne merüljenek a feledés homályába, hanganyag formájában megkaphatja! 

Ha csak mint érdeklődő jönnél fel, belekóstolni a hangulatba, nyugodtan jöhetsz! Ha ott ragadsz, annál jobb. 🙂 Fél napos jegy is lesz.

Nem egy zárt közösségről van szó, a spontaneitás alap.Bármilyen más hangszer, legyen szó dallam hangszerekről, elfér a kötetlen szabad időkben, esti közös öröm zenélésben. Ha szívesen csatlakoznál egyéb más jellegű hangszereddel, nagy örömmel vesszük!

 

Éneklés Bokával:

Az idei táborban a dobolás mellett, aki szeretne, énekelni is többet énekelhet majd. Ebben Szász Márk alias Boka lesz segítségünkre, aki évek óta tanulmányozza a legkülönfélébb afrikai énekes hagyományokat, 3 éve pedig Brazíliába jár és ott tanulja-gyakorolja azt a többszólamú, felelgetős, egyszerűségében varázslatos énekstílust, amit itthon a capoeirából ismerhettek.

Itt hallhatjátok is őt:


A jóga foglalkozásokat Juhász Csilla, beavatott nevén Preethi vezeti.


Csilla 1987-ben kezdett el jógával foglalkozni; négy indiai utazása során négy különböző jógaoktató képzésen vett részt mind a tradicionális (1500 óra), mind a Hatha jóga (250 óra) és az Ashtanga Vinyasa jóga (200 óra) irányzatokban. Hat hónapot töltött a dél-indiai Ananda Ashramban (International Centre for Yoga Education and Research), ahol az ősi Rishiculture Ashtanga jóga tradícióban kapott beavatást. Jelenleg e tradíció egyetlen magyarországi képviselője, tanítója. Tanulmányokat végzett a „P.V.A. School of Ayurvedic Massage and Panchakarma Therapy” (Ayurvéda Masszázs és Panchakarma Terápiák Iskolája) Keralában, Indiában.  10 éve tanít jógát Magyarországon, Mexikóban és Norvégiában.

 

 

Kézműves és zsonglőr foglalkozás:

Játékos ismerkedés testünkkel a térben, zsonglőr eszközök segítségével (hulla-hopp karika, szalagos poi, virág bot). Különleges élmény hogy hozzuk egyensúlyba a kreatív(jobb agyfélteke), és a racionális(bal agyfélteke) oldalunkat . Felhőtlen játéknál észre sem vesszük, hogy mennyit fejlődünk. De kicsit nagyobb koncentrációt igénylő trükknél, mikor mind két oldalunkra ugyanúgy kell figyelni, bizony különös tapasztalatokat kapunk, csak úgy mint dobolásnál is hasonlókat élünk meg, ha nem csak jobbal vezetjük a ritmust, hanem néha cserélünk és a bal viszi az alapot.

 

MEGKÖZELÍTÉS

A Nemzeti Park szigorítása miatt – a Menedékház autóinak kivételével – idén senki nem jöhet fel autóval a táborhoz.

Ti, mint a tábor résztvevői, a térképen megadott Kálvária út 58-nál lévő parkolóban parkolhattok.

A Kálvária parkolóba minden nap kétszer, 9.00-re és 15.00-re megy le majd a Menedékház terepjárója, hogy felhozza a csomagjaitokat, valamint azokat, akiknek valóban szükségük van rá (mozgásban korlátozott, pici gyerek, idősebbek). 

Ebbéli igényeteket kérjük előre jelezni!!! Amennyiben nincs jelentkező, értelemszerűen nem megy le a hegyről a jeep!

 

Mindenki más egy kellemes sétával érhet fel a táborba, ami kb. 45 perc.


A TÁBOR MENETE, ÁRAI ÉS JELENTKEZÉS

 

NÉHÁNY SZÓ A RÉSZVÉTELRŐL

Az idei évtől azért éreztük fontosnak életre hívni a fix összegű részvételi díjat, mert a korábbi években – ennek hiányában – sosem maradt elég pénz a kalapban a legfontosabbra: a befektetett emberi energiára. Egy tábort megszervezni és megtartani, annak minden varázsával és meghívott résztvevőivel együtt, sokkal több energia, minthogy azt napi 2 dobkör szokásos díjából fedezni tudnánk.

A fix összegű részvételi díjjal mindenre és mindenkire juthat elegendő pénz: a programok megtartására, a több hét előzetes szervezésre, a meghívott programtartókra, zenészekre és nem utolsó sorban a Barakoo fennállására (pl. a hangszerek karbantartására), hogy továbbra is dobolhassunk, énekelhessünk, mindannyiunk örömére és egészségére 🙂


 

Minél hamarabb várjuk hát jelentkezésedet :

BARAKOO TÁBOR JELENTKEZÉS 2019


A tábor kiszámíthatósága miatt kérnélek, hogy részvételi szándékod 5000 Ft előleg befizetésével erősíts meg. Az átutalást az alábbi számlaszámra küldd: 11773425-02629964, OTP Bank, Mákó Kata Mária. AZ ÁTUTALÁS MEGJEGYZÉS ROVATÁBA ÍRD BE KÉRLEK, HOGY “megegyezés szerint”.

Amennyiben az utolsó pillanatban derül ki, hogy tudsz jönni, nem gond, de  kétséges lehet, hogy mit tudunk biztosítani (szállás, étkezés, dobbérlés).

Ezen a számon érhetsz el: 06 20 805 7802

Szeretettel várunk,
Kató és a Barakoo csapata