7. Barakoo tábor a Kőhegyen, 2018. augusztus 16-20.

Szeretettel köszöntelek az idei djembe tábor oldalán!

 

121

A djembe egy tradicionális afrikai ütős hangszer, jelentése öröm, harmónia, élvezet, mely név önmagáért beszél.

Immáron hetedjére kerül megrendezésre táborunk, ezúttal augusztus 16-től 20-ig. Pilis egyik kapujában, a Kőhegyi menedékház területén zajlik majd, mely a táborozás mellett ideális hely kirándulni, elvonulni. A hegytetőn, tágas térben van a menedékház, melyet a Pilis gyönyörű erdeje ölel körbe, óriási panorámával és a Petőfi kilátóval, ahonnan a Pilis igen nagy területét belátni.

Táborunk a sok közös zenélés mellett, illetve azon keresztül a felszabadult együttlétről, örömteli találkozásról, valódi kikapcsolódásról/kapcsolódásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természet közeli légkörét. A családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett  mind technikával, mind új témákkal gazdagodnak a djembén tanulni vágyók.

A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. A teljesen kezdők és haladók is megtalálják helyüket, kortól és nemtől függetlenül. Lehetőség van a fejlesztésre váró területeinket tovább vinni, legyen szó a közösségben való zenélésről, tempó tartásról, az említett technikákról, témákról. Az alapoktól kezdjük a tanulást, mely élvezet is egyben. 🙂 A kezdők olykor mély vízbe kerülnek, míg a haladóknak lehetőségük van a gyakorlásra, elmélyülésre, csapatban való dobolásra, új témák megismerésére.

                                     Itt egy kis ízelítő egy korábbi táborunkból:

                                                            

 

61540_278808995588297_1883342614_n

A tábor során a Barakoo dobköreit Cheikh Ibrahima Fall, guineai-szenegáli származású ütőhangszeres mester djembe és afrikai tánc workshopja követi.

Reggelente akrojógával kezdheted a napot Gazda Zsolt vezetésével. Lesz ismét zsonglőr foglalkozás Nyisalovits Zsuszanna közreműködésével, lehetőség lesz gyerekeknek és hölgyeknek kézműveskedni, fonálból ékszereket készíteni. Szász Márk Boka pedig amellett, hogy megénekeltet majd bennünket, adomány alapon masszírozni is fog! 🙂

Esténként tábortüzet rakunk, zenélünk, énekelünk, táncolunk reggelig. 🙂

Ha nincs dobod, tudunk adni a tábor idejére!

A tábor során tanult témákat, aki szeretné hogy ne merüljenek a feledés homályába, hanganyag formájában megkaphatja! 

Ha csak mint érdeklődő jönnél fel, belekóstolni a hangulatba, nyugodtan jöhetsz. Ha ott ragadsz, annál jobb. 🙂 Nem egy zárt közösségről van szó, a spontaneitás alap… Bármilyen más hangszer, legyen szó dallam hangszerekről, elfér a kötetlen szabad időkben, esti közös öröm zenélésben. Ha szívesen csatlakoznál egyéb más jellegű hangszereddel, nagy örömmel vesszük!

Akrojóga:  Bizalom és önbizalom

Erre a kettőre épül ez a gyönyörű sport, kiegészülve egy kis egyensúllyal, harmóniával, békével, egymásra figyeléssel, önismerettel. Igen, mélységesen meg kell tudnod bízni a partneredben, hogy vigyáz Rád, hogy figyel Rád, így lehet csak élvezetes és felszabadult a gyakorlás. Valamint – természetesen – olyan partnerré kell válnod, aki maximálisan odafigyel a társára, s akiben megbízhat a másik. Ilyen nagyon szép, kölcsönösségre épülő sport ez. Vagy inkább művészet.
Önfejlesztés, testmozgás, tanulás, megnyugvás, feltöltődés egyben.Közös nyújtás és thai masszázs:
Egy nagyon izgalmas része még ennek a sportnak a gyakorlás utáni közös nyújtás és a thai masszázs. Bizony 
Kifejezetten jellemző, hogy a partnerek átnyújtják és masszírozzák egymást, kimaxolva ezzel az acro yoga élvezeti fokát.

Éneklés Bokával:

Az idei táborban a dobolás mellett, aki szeretne, énekelni is többet énekelhet majd. Ebben Szász Márk alias Boka lesz segítségünkre, aki évek óta tanulmányozza a legkülönfélébb afrikai énekes hagyományokat, 3 éve pedig Brazíliába jár és ott tanulja-gyakorolja azt a többszólamú, felelgetős, egyszerűségében varázslatos énekstílust, amit itthon capoeirából ismerhettek.

Itt hallhatjátok is őt:

Kézműves és zsonglőr foglalkozás:

Játékos ismerkedés testünkkel a térben, zsonglőr eszközök segítségével (hulla-hopp karika, szalagos poi, virág bot). Különleges élmény hogy hozzuk egyensúlyba a kreatív(jobb agyfélteke), és a racionális(bal agyfélteke) oldalunkat . Felhőtlen játéknál észre sem vesszük, hogy mennyit fejlődünk. De kicsit nagyobb koncentrációt igénylő trükknél, mikor mind két oldalunkra ugyanúgy kell figyelni, bizony különös tapasztalatokat kapunk, csak úgy mint dobolásnál is hasonlókat élünk meg, ha nem csak jobbal vezetjük a ritmust, hanem néha cserélünk és a bal viszi az alapot.

MEGKÖZELÍTÉS

A feljutás autóval csak jeepeseknek lehetséges. Amennyiben nincs nagy eső, magasított autók, pl. kisbusz még fel tud jönni.

A Menedékház vendégei, ez esetben a tábor résztvevői parkolni a térképen megadott Kálvária út végén, a kis utcákban biztonsággal szoktak ill. tudnak. Onnan egy kellemes séta visz a hegyre (kb. 45 perc). Akinek szüksége van segítségre csomag, hangszer szállításában, vagy éppen fáj a lába, pici gyerekkel van, annak biztosítunk jeepet. A megadott időpontokban van lehetőség fuvarra a térképen látható kis parkolóban, a körforgalomnál.

 

Csütörtökön 12.30-kor (ez biztos),
igény estén pénteken 9:30-kor vagy 14:30-kor,
igény esetén szombaton 9:30-kor vagy 13:30-kor,  vasárnap 9:30-kor.

Egy ember miatt nem áll módunkban lemenni. Egy nap maximum kétszer fordul az autó. Ezek az időpontok akkor élnek, ha van rá elég jelentkező és a fuvar indokolt!!!

Telefonon tudtok ez ügyben nálam egyeztetni. Egy fuvar költsége 3000 Ft ami eloszlik a jelentkezők között, tehát nem fejenként!

 

A TÁBOR MENETE ÉS ÁRA

Az akrojóga, zsonglőr és kézműves foglalkozás, masszírozás felajánlás jellegű.

JELENTKEZÉS

Jelentkezni az alábbi kérdőív kitöltésével tudsz:
https://goo.gl/forms/yCWwkGNdgh81ISBP2

Minél hamarabb várom jelentkezésedet!
Amennyiben az utolsó pillanatban derül ki, hogy tudsz jönni, nem gond, de  kétséges lehet, hogy mit tudunk biztosítani (szállás, étkezés, dobbérlés).

Ezen a számon érhetsz el: 06 20 805 7802

Szeretettel várunk,
Kató és a Barakoo csapata