6. Djembe tábor a Kőhegyen, 2017 augusztus 10-13.


                                                                    Szeretettel köszöntelek  az idei djembe tábor oldalán!

 

A djembe egy tradicionális afrikai ütős hangszer, jelentése öröm, harmónia, élvezet, mely név önmagáért beszél.

121Immáron hatodjára kerül megrendezésre táborunk, ezúttal augusztus 10-től 13-ig. Pilis egyik kapujában, a Kőhegyi menedékház területén zajlik majd, mely a táborozás mellett ideális hely kirándulni, elvonulni. A hegytetőn, tágas térben van a menedékház, melyet a Pilis gyönyörű erdeje ölel körbe, óriási panorámával és a Petőfi kilátóval, ahonnan a Pilis igen nagy területét belátni.

Táborunk a sok közös zenélés mellett, illetve azon keresztül a felszabadult együttlétről, örömteli találkozásról, valódi kikapcsolódásról/kapcsolódásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természet közeli légkörét. A családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett  mind technikával, mind új témákkal gazdagodnak a djembén tanulni vágyók. A részvétel kötetlen, nem igényel semmilyen zenei előképzettséget. A teljesen kezdők és haladók is megtalálják helyüket, kortól és nemtől függetlenül. Lehetőség van a fejlesztésre váró területeinket tovább vinni, legyen szó a közösségben való zenélésről, tempó tartásról, az említett technikákról, témákról. Az alapoktól kezdjük a tanulást, mely élvezet is egyben. 🙂 A kezdők olykor mély vízbe kerülnek, míg a haladóknak lehetőségük van a gyakorlásra, elmélyülésre, csapatban való dobolásra, új témák megismerésére.

 

Itt egy kis ízelítő a 2015-ös táborunkból:

 

A tábor során a Barakoo dobköreit  Cheikh Ibrahima Fall, guineai-szenegáli származású ütőhangszeres mester  djembe workshopja követ, megkoronázva a tábort. Idén eljön közénk a szintén afrikai származású Mariam Eliane Coulibaly, aki tradicionális afrikai tánc workshopot  tart majd a mozogni, táncolni vágyóknak. A dobok mellett ismét helyet kap a didgeridoo, melynek rejtelmeibe Martin Balázs fog minket bevezetni, nagy örömünkre. Emellett egyéni hang terápiát is ad hangtálakkal, igény szerint.

Lesz még reggelente ízelítő Kaya Kalp jógából, Sprok Andrea vezetésével, aki lélekmasszázst is ad, ha van rá igény.  Kabók Kitti ad női masszázst . Lesz ismét zsonglőr foglalkozás  Nyisalovits Zsuszanna  és Tóth Ági közreműködésével,  lehetőség lesz gyerekeknek és hölgyeknek kézműveskedni, fonálból ékszereket készíteni.

A Kaya Kalp jógáról:

Kaya= test, Kalp= megfiatalítás

A legtöbb ember arra vágyik, hogy harmóniában éljen önmagával és a környezetével. A Kaya Kalp jóga 3 dolgot tart fontosnak a Helyes testtartást, amit az ászanák rendszeres gyakorlásával lehet elérni, A méreganyagok eltávolítását, ami például légzéssel, étkezéssel lehet megoldani illetve a Stressz mentesítés. A feszültségtől különböző meditációkkal tudunk hatékonyan megszabadulni.

 

énEsténként tábortűz, bográcsozás, zenélés, tánc reggelig. Szombat este meglepetés konci… 🙂

A linkekre kattintva plusz  információt találtok a helyszínről, megközelítésről,  leírást vagy videót rólunk, Ibróról, Martin Balázsról, Kabók Kittiről, Sprok Andiról.

Ha nincs dobod, tudunk adni a tábor idejére!

A tábor során tanult témákat aki szeretné hogy ne merüljenek a feledés homályába, hanganyag formájában megkapja!!! 

Ha csak mint érdeklődő jönnél fel, belekóstolni a hangulatba, nyugodtan jöhetsz. Ha ott ragadsz, annál jobb. 🙂 Nem egy zárt közösségről van szó, a spontaneitás alap… Bármilyen más hangszer, legyen szó dallam hangszerekről, elfér a kötetlen szabad időkben, esti közös öröm zenélésben. Ha szívesen csatlakoznál egyéb más jellegű hangszereddel, nagy örömmel vesszük.

A feljutás autóval csak jeepeseknek lehetséges. Amennyiben nem lesz nagy eső, kisbusz még fel tud jönni. Komolyabb csomaggal, hangszerrel rendelkezőknek biztosítunk fuvart majd a megadott időben. A turistaház vendégei, ez esetben a táborozók, parkolni Szentendre szélén a kis kertvárosban biztonsággal szoktak ill. tudnak. A Kálvária út mellett, ami felvisz a város széléhez, több parkolóhely is van a kis utcákon kívül. A Menedékház weboldalán találtok leírást a feljutással kapcsolatban. Egy kellemes sétára lehet számítani, ami kb. 45 perc. A fuvar során a komolyabb cuccok feljuttatásában tudunk segíteni,  idősebbek vagy nagyon kicsik beülhetnek a jeepbe. A régi buszfordulónál vár majd az autó, ami a város szélén található, a Kálvária út legvégén. Egy körforgalmat találtok majd és egy kis parkolót. Akinek szüksége lesz segítségre, mindenképp jelezze időben!

Tehát Szentendrén a Püspökmajor lakótelepen megy át a Kálvária út, aminek a legeslegvégén van a találkozó, az említett régi buszfordulónál. Onnan indul az út fel a hegyre, ami először murvás, széles út egy jó ideig.

Jeepet akkor tudunk biztosítani, ha előre tudunk róla hogy szükség van rá. Egy ember miatt nem áll módunkban lemenni. Egy nap maximum kétszer fordul az autó. Azok az időpontok, amiket felsorolok, akkor élnek, ha van rá elég jelentkező és a fuvar indokolt.

Csütörtökön fél egykor van találkozó ( ez biztos), pénteken fél tízkor vagy fél négykor, szombaton fél tízkor vagy fél kettőkor.

Ha téged érint ez a dolog, telefonon egyeztessünk!!!

61540_278808995588297_1883342614_nCsütörtök:

-napközben gyülekezés, mi déltől  fenn vagyunk a hegyen

– délután háromtól ötig Barakoo dobkör

-fél hattól fél nyolcig didgeridoo workshop

 

 

 

19859098_451207478572952_1978992803_oPéntek:

– fél kilenctől fél tízig jóga

-fél 11-től fél egyig Barakoo dobkör

-kettőtől  négyig didgeridoo workshop

-fél öttől fél hétig Barakoo dobkör

-este tábortűz, közös zenélés

Szombat:

-kilenctől tízig jóga

-fél 11-től fél egyig barakoo dobkör

-egytől  háromig didgeridoo workshop

19988898_1939133359663047_473530798_n-fél négytől fél hatig djembe workshop Ibróval

– hattól fél nyolcig afrikai tánc workshop Mariammal

-este mini konci, dobolás reggelig a tűz körül

Vasárnap:

-kilenctől tízig  jóga

-fél 11-től fél egyig djembe workshop

-fél kettőtől háromig afrikai tánc workshop de az is lehet hogy egyből a djembe workshop után lesz. Majd lássuk… 🙂

Napközben zajlanak az egyéb foglalkozások, egyéni hangterápiák, női masszázs.

 

Árak:

-egy dobkör a Barakooval 2000 Ft, ha mind a négyen részt veszel, 7000 Ft.

– djembe bérlés egy napra 1500 Ft ami azt jelenti, hogy egész napra a tied a kiválasztott hangszer és a felelősség is :-), ütheted bátran reggelig.

-egy djembe/tánc workshop Ibróval 3000 Ft, két djembe/tánc workshop  5000 Ft.

-egy didgeridoo workshop 3000 Ft/ kettő 5000 Ft –hangszert Balázs tud adni!

-a jóga, egyéni hangterápia, női masszázs, ékszer készítés felajánlás jellegű.

-zsonglőr foglalkozáshoz javasolt hozzájárulás 1500 Ft, eszköz készítés 500 Ft

Szállás: A kőházban emeletes ágyas szobák vannak és zuhanyzó. Négy négy ágyas és egy nyolc ágyas.  A fürdőszobát természetesen a sátorozók is használhatják a házban.

– Kőházban egy ágy 2500 Ft, négy fős és annál nagyobb családnál a gyermeknek 1500 Ft, 3 éves korig ingyenes (ez esetben ha kérhetjük, gyermek és szülő férjen el egy ágyban, hogy jusson mindenkinek, aki kőházas ágyra vágyik… 🙂 )

-ágynemű használata 600 Ft/fő a tábor idejére

-sátorhely 1000 Ft/fő/éjszaka, nagycsaládnál egy gyerek után, 10 éves korig 500 Ft/éjszaka

Étkezés:

-napi háromszori étkezés 2400 Ft/fő, amiben napi két tál meleg étel van

-egy reggeli 600 Ft, egy ebéd 800 Ft, egy vacsora 1000 Ft

-lehetőség van fél adagra gyerekeknek, ez esetben egy napra az étkezés 1500 Ft ami azt jelenti, hogy a reggeli 400 Ft, az ebéd 500 Ft a vacsora pedig 600 Ft.

– van vegetáriánus menü

-akinek valamilyen speciális érzékenysége van, kérjük jelezze. Nagyon extra dolgokat nem áll módunkban kivitelezni…

Jelentkezni a kato@barakoo.hu levél címen lehet. Minél hamarabb várom jelentkezésedet! Amennyiben az utolsó pillanatban derül ki, hogy tudsz jönni, nem gond, de ebben az esetben kétséges, hogy mit tudunk biztosítani… 🙂 Ez leginkább a szállást, étkezést és dob bérlést érinti.

Telefonszám: 20-805-7802

5000 Ft előleget majd a megadott számlaszámra kéretik utalni.

A jelentkezésbe kérlek írjátok meg, hogy milyen programok érdekelnek, kértek e dobot, mikor jöttök, meddig maradtok, hányan, milyen szállást és étkezést kértek!!!!!!!!!!!!

 

Szeretettel várunk!

 

Addig is a legjobbakat! 🙂