Dobkörök! Gyere!

Hat éve tartunk dobköröket  zeneileg gyakran teljesen kezdők számára. Tradicionális afrikai ritmusokon keresztül tanuljuk meg a különböző ütési technikákat. Fokozatosan haladunk a témákkal, könnyebbtől a nehezebbig, egy szólamtól a több szólamig, játékos gyakorlatokkal fűszerezve a tanulást.

Élményt, örömet szerezni magunknak és egymásnak, gátlásoktól felszabadulni, önbizalmat szerezni, levezetni a mindennapi feszültséget, fejleszteni a koncentrációt.  Ez az, amit a dobolás ad.

 

A ritmus összehoz
A ritmus összehoz

 

Bár az aktuális csapat dinamikája, felkészültsége meghatározza egy dobkör menetét, a cél, a jó technika elsajátítása mellett mindig a felszabadultság, az egymásra figyelés és az ebből fakadó jó összmunka. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy milyen könnyen lehet egyszerű ritmusokból élvezetes zenét alkotni.

Lehetőség van mélydobokat is kipróbálni, csörgőzni, tikfázni, kinek mi tetszik. Van, aki csak úgy leül közénk és élvezi a zenét, van aki táncra perdül. A részvétel kötetlen, korhatár nélkül.

Szentendrén szoktunk dobköröket tartani, kéthetente szombaton, négytől hétig a Szamárhegyi Jóga és Hangstúdióban.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, levélben és telefonon egyaránt megtalálsz. Hírlevelünkre feliratkozva mindig kapsz információt arról, mikor, hol dobolunk épp. A közvetlen címet levélben küldöm vagy megtalálod facebook-on, a Barakoo Szabad Dobkör oldalunkon.

Amennyiben nincs dobod, mi tudunk adni a dobkör idejére!

 

Szeretettel várunk! 🙂

 

Gyerekprogramok, erdei iskolák

Hírek

Kapcsolat